26 Ocak 2010 Salı

TEK GECELİK AŞKIMIZ BİZİM

Bi kardeşim demiş; kasımlar sizin olsun bütün mayıslar bizim diye. Bütün mayıslar sizin olsun diğer on ayla birlikte. Ama kasım bizim. Haklısın. Gerçi ayda önemli değil. Yaz olsun kış olsun. O gece bizim.
Agresifliğin ve küçük görmenin sancağı altında, büyük adamların salyalar akıtarak kirlettiği gecelerde alınan "şerefli mağlubiyet"lerden daha görkemli ve senfoniktir tek başına herkese dikilip damla damla kazanılan "şanslı galibiyet"ler.
Evet bizim mayıslarımız olmayacak belki. Ama siz o mayıslarda dünyanın bütün hazinelerini toplamış olsanızda, kasım ayında yada Allah'ın herhangi bi gününde karşımıza çıktığınızda dizleriniz dokuz şiddetinde titrerken, sizlerin sahip olduğu o hazineler ve apoletler teneke parçalarına dönerken, sizin küçümsediklerinizden dökülen damlalar Antwerp'te milyonlarca dolara satılan elmaslara dönüşecek.
Sadece bağırmayı çağırmayı, saldırmayı, küfretmeyi sanat sanan insancıkları baştacı yaparken siz, biz yine sineye çekmeyi öreneceğiz.
Siz italyan modasını bu ülkeye kensinin getirdiğini söyleyen insanlarla, köpekler istiyo diye atların ölmediği dünyanızda hedef gösterip günü kurtarırken, biz "şanslı galibiyet"leri unutup kum taneleriyle devrimler yapacağız.
Marşlarda "saldır"maları istenilen insanlarla bir milletin kalbini attıranların ve hırsından ağlayanlarla aşkından ağlayanların farkını anlayacağız.
Evet kardeşim bizim mayıslarımız belki olmayacak ama o tek gecelik aşklarımızda görücez ki ikimiz; senin küçük gördüklerinin, olmaz denileni sana saygı duyarak ve olmaz diyenlerle için için alay ederek ve sevgiliden alınan ilk öpücük gibi heyecanla başardığını.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder