26 Ocak 2010 Salı

AFRİKA’DA MAYMUNLARLA YAŞAMAK

Sanki başlık kara kıtada doğasever birinin yada bir zooloğun anılarını anlattığı, deneyimleri paylaştığı bi deneme, kitap adı gibi duruyo. Ama yazının başlıkla alakası yok gibi. Var olabilirde. Emin değilim. İlgi çekici olur diye düşündüm.
Aslında benim niyetim facebook hakkında bişiler yazmak. Ne menem bişidir bu facebook. İşte böle yazılar yazdığımız, yıllardır görmediğimiz arkadaşlarımızı bulduğumuz, yıllardır gördüğümüz arkadaşlarımızla çete savaşları yada poker gibi gereksiz ve saçma işlerle uğraştığımız, manitacılık yaptığımız, kendimizi teşhir ettiğimiz, kendimizi kaybettiğimiz, yanlış hatırlamıyosam aralarında Bill Gates'inde bulunduğu süpersonik beyinli adamlara milyarlarca dolar kazandırdığımız, ecnebi insanlarla kontak kurduğumuz, giriş sayfasında yazdığı gibi hayatımızda olup bitenleri paylaşarak dünyamızı tanıdıklarımıza açmamızı ve onlarla iletişim halinde kalmamızı sağlayan internetin alemet-i farikasıdır.
Maymun: Küçük ila orta cüsseli, genellikle uzun kuyruklu, çoğunluğu ağaçta ve tropik ormanlarda yaşayan primat.
Peki noldu da biz hepimiz kendimizi burda bulduk? Yaratılışımızdan dolayı burdayız bence. Çünkü insan ilk önce merak eder.Bizde merak ettik. Kimler var diye, napıyo bu insanlar diye, şansımız yaver gidermi diye, bakalım ne zaman patlıcak diye merak ettik.
Bu kötü bişey değil elbette ama bağımlılık yaratıyo insanda. Kalkar kalkmaz bakıyosun filan. Ama belli bi müddetten sonra sıkıyo. Ya aradığımızı bulamamaktan, umduğumuz gibi gitmediğinden yada harbiden sıkmaya başladığı için.
Bi de şu açıdan bakmak gerek. Pek çok insanın vaktini geçirdiği bi uğraş oldu facebook. Yanlız buna da paranoyak açıdan bakıp komplo teorisyeni gibi yaklaşırsak, dünyanın süper güçlerinin(ki bu ABD oluyo) insanları mallaştırmak ve bilgilerini elinde bulundurmak için yaptırmış olduğunun kanısada varabiliriz. Ama bu siteden faydalanmış, nemalanmış, bi manita yapmış arkadaş da koyayım amerikaya ben makarama bakarım der ki çokta güzel der. Haklı olur. Kimsede bişi diyemez. Çünkü amaç belli. Hepimizinde ayrı ayrı olsa da biz biliyoruz niyetimizi.
Pimatlar Yeni Dünya maymunları ve Eski Dünya maymunları olmak üzere iki gruba ayrılırlar.
Aynı zamanda da için için bu facebook'u yapan insanlara çok saygı duyuyorum. Adamlar kendi arkadaşlarıyla bi ağ oluşturmak için kurmuşlar bu siteyi. İki kişi bunlar. Mesela photoshop'ta böle. İki arkadaş kendi resimlerini depolamak ve üstlerinde oynamak istemişler. Bunun için tutup program yazmışlar. Biz iki kişi bi araya geldik mi Winning Eleven oynarız. Üç kişi olduk mu ihale atarız. Dört kişi oldukmu da içeriz. Sonra da adamlar için ipnelere bak oturdukları yerden site yapmışlar paraya para demiyolar derler. Adamı sopaylan döverler vallah.
Bu hizmet iyimidir değilmidir onla alakalı bişey diyemicem. Ama ekmeğini yiyen çok. Başında vakit geçirmekten keyif alanda. Ben de mesala hergün en az beş dakka filan bakıyorum. İnsanların doğum günlerini filan görüyorum, iyi oluyo. Yani benim için iyi bişey.
Umarım herkes içinde iyidir.
İyi güzeldir.
Güzel muhteşemdir.
O zaman muhteşem eğlenceler herkese.
Maymunlar oldukça meraklı hayvanlardır. Yüksekte bulunan bir yiyeceğe ulaşmak için birkaç eşyayı üst üste koymayı akıl edebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder